Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić poziva na mir i udržanost

  • 26.12.2018. 10:06

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je osnovni zadatak nadležnih institucija da riješe slučaj stradanja mladića Davida Dragičevića i apelovao na sugrađane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i incidenata.

U obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, Radojičić je pozvao na očuvanje mira i bezbjednosti na području grada i apelovao na građane da ne nasjedaju na provokacije sa bilo koje strane.

"Svi mi moramo zadržati mir i racionalnost u ovim vremenima, te da i institucije i građani budu u okvirima onog što propisuju zakoni i propisi", rekao je Radojičić.
 
On je naglasio da Ustavom RS i relevatnim zakonima propisani okviri izražavanja mišljenja i slobode okupljanja, te da je, u tom smislu, gradska administracija postupala po službenoj dužnosti i zakonu, striktno se pridržavajući svojih nadležnosti.
 
"Nesumnjivo je da svi mi u gradu imamo vrlo različitia mišljenja, pa i o ovome što se sada dešava. Nemojte, molim vas, da se u gradu naprave nepremostive razlike i razdori i da iza toga ostanu posljedice koje će trajati mnogo duže i da uđemo u onu narodnu „dok se dvoje svađaju koristi treći". Nemojte da dođemo u situaciju da neko treći sa strane arbitrira između nas samih u gradu. Dušebrižnika sa strane je već mnogo", rekao je Radojičić.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)