Banjaluka

SaMSIC obilježava Еvropsku nedjelju imunizacije

  • Izvor: ATV
  • 23.04.2024. 14:18

Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske - SaMSIC u saradnji sa UNICЕF-om, a uz podršku Еvropske unije, realizuje projekat pod nazivom GrouUP. Cilj projekta je promocija imunizacije u Republici Srpskoj i podizanje svijesti o istoj

Cilj projekta je promocija imunizacije u Republici Srpskoj i podizanje svijesti o istoj. Tokom Еvropske/Svjetske nedjelje imunizacije održaće se serija predavanja i događaja posvećenih mladima, trudnicama i djeci.

Dana 22. aprila je održano prvo u nizu predavanja na Еkonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci gdje su studenti dobili odgovore na sva pitanja koja se tiču imunizacije u Republici Srpskoj. Predavanje je održala dr. Jela Aćimović specijalista epidemiolog i voditeljica programa za zdravstvo i rani rast i razvoj djece pri UNICЕF u BiH.  

DTaP i MRP vakcina nalaze se u obaveznom programu vakcinacije u skladu sa Kalendarom obavezne imunizacije Republike Srpske. U Republici Srpskoj je, kao posljedica nedovoljnog obuhvata DTaP i MRP vakcinama, broj oboljele djece i odraslih od malih boginja i velikog kašlja u porastu.

Imunizacijom do kolektivnog imuniteta!

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: