Građanska patrola

Traže stubiće za zaštitu od nesavjesnih vozača

  • 04.12.2018. 12:10

Sugrađani su putem "Građanske patrole" prošle sedmice prijavili nepropisno parkiranje na zelenim površinama u Ulici Tihomira Tihe Damjanovića, te zatražili da se te površine od nesavjesnih vozača zaštite postavljanjem stubića.

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, u skladu sa mogućnostima postaviće zaštitne stubiće i na ovoj lokaciji, u okviru akcija koja je već započela u užem gradskom jezgru.

Prema njihovim podacima, do kraja godine će biti postavljeno 400 zaštitnih stubića na više lokacija na području grada kao zaštita zelenih površina od nepropisno parkiranih vozila.

Proteklih dana, stubići su postavljeni u Aleji Svetog Save na zelenoj površini, u Ulici vojvode Momčila kod prostorija Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u parku "Mladen Stojanović" kod trim staze, te na Bulevaru cara Dušana.

Putem mobilne aplikacije, građani su prijavili i prekoračenje radnog vremena i preglasne muzike u ugostiteljskom objektu u Ulici Novice Cerovića, a iz Komunalne policije navode da je ovakve prijave najbolje prijaviti telefonskim putem zbog brže reakcije službe.

Prijavljeno je, između ostalog, i da je u Knežopoljskoj ulici broj 3, parkirano vozilo već duže vremena i da zauzima parking mjesto. Iz Komunalne policije odgovaraju da su ovu prijavu dobili već više puta, te da je riječ o registrovanom vozilu i da nemaju osnova za postupanje.

I prošle sedmice, više prijava je došlo zbog nepropisnog odlaganja otpada i nepropisnog parkiranja.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.