Vrijedna 1,1 milion KM

U banjalučkom Domu zdravlja novi rendgen aparati

  • Izvor: RTRS
  • 26.09.2022. 11:25

Domu zdravlja Banjaluka od danas su na raspolaganju dva nova digitalna rendgen aparata vrijedna 1,1 milion KM.

Primjena ovih aparata doprinijeće unapređenju zdravstvene zaštite građana banjalučke regije, jer će sada u ovoj zdravstenoj ustanovi rendgen dijagnostika biti potpuno digitlizovana.

Od ukupnog iznosa za nabavku aparata Vlada Republike Srpske obezbijedila je 560.000 KM, Grad Banjaluka 420.000 KM, a Dom zdravlja 130.000 KM.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da je ponosan na zdravstvene radnike, naglasivši da je savremena oprema značajna, ali ne vrijedi bez kvalitetnog ljudstva.

Dodik je naglasio da je ovo dokaz da Republika Srpska ima kapacitete da ulaže u svoj zdravstveni sistem na svim nivoima.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj da se građanima omogući što bolja i savremenija opremu, kao i da preventiva bude na prvo mjestu. 

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.