"Eko-bel"

U srijedu zaprašivanje komaraca u Banjaluci

  • 26.08.2019. 21:39

Komarci, insekti koji sigurno predstavljaju najlošiju stranu ljeta, opet su u rojevima prisutni u velikom broju gradskih naselja.

Prema prijavama građana, u srijedu u terminu od 20 do 23 časa, biće izvršen korektivni tretman zaprašivanja komaraca u osam gradskih naselja, rekli su u "Eko-belu".

"Zaprašivanje će biti izvršeno u svim naseljima iz kojih smo zaprimili prijave građana da je brojnost komaraca povećana", kazali su u "Eko-belu".

Dodaju da će zasad korektivno zaprašivanje biti izvršeno u naseljima Centar, Nova varoš, Rosulje, Petrićevac, Derviši, Lazarevo I, Lazarevo II i Ada.

Ističu da će ovo biti treći tretman zaprašivanja, do sada su urađena dva sveobuhvatna, a ovo je prvi korektivni tretman.

"Ukoliko bude još prijava građana da je brojnost komaraca povećana u nekim drugim naseljima, radiće se još korektivnih zaprašivanja", naveli su u "Eko-belu".

U "Eko-belu" upozoravaju pčelare da u navedenom vremenu preduzmu mjere zaštite pčela, natkrivanjem košnice kartonima ili nekim drugim priručnim sredstvima.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.

  • 20:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 21:10 Film: Еkipa (12+)

    '"Еkipa" je priča sa sjajnim humorom koja govori o ljubavi, krimi-komedija za sve generacije, ali je ujedno i prvi film koji prikazuje srpski fudbal i rivalitet između dva najveća kluba – Partizana i Crvene zvezde.

  • 22:40 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)

  • 23:40 Serija: Red Rok (16+) (R)

    Serija: Red Rok (16+) (R)