U Banjaluci

Umičević i Pećanac predlažu otkazivanje novogodišnjeg vatrometa

  • Izvor: ATV
  • 20.12.2023. 15:06

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, predlaže otkazivanje novogodišnjeg vatrometa u Banjaluci da bi zaštitili kućne ljubimce, osobe za zdravstvenim problemima i najmlađe.

On je rekao da u mnogim gradovima Еvrope i regiona u novogodišnjoj noći neće biti vatrometa. 

"Gospodin Bojan Pećanac i ja kao odbornici grada Banjaluka predlažemo da se i mi na ovaj način pokažemo solidarnost i empatiju, te da i gradonačelnik Banjaluke razmotri mogućnost ukidanja vatrometa tokom proslave Nove godine. Po ugledu na druge gradove, novac namijenjen za vatromet trebalo bi donirati azilima i udruženjima za zaštitu životinja“, naveo je Umičević na Fejsbuku. 

Za vrijeme novogodišnjih praznika zbog petardi i vatrometa najčešće stradaju kućni ljubimci, podsjeća on.

„Nadam se da će se našem apelu pridružiti i udruženja za zaštitu životinja da podignemo svijest građana i da svi imamo obzira jedni prema drugima. Dok se jedni vesele drugi se muče i ljudi i životinje“, istakao je on.

Dodao je da vatromet izuzetno loše utiče na osobe sa zdravstvenim problemima, na osobe sa poteškoćama u razvoju, djecu sa autizmom i smatra da ima i drugih načina da se dočeka Nova godina, a da buka ne ugrožava nikoga.

Pratite nas i putem Vibera