Uprkos problemima izazvanim pandemijom, Eko Toplane započele planirani godišnji remont

  • 26.05.2020. 08:30

Uprkos problemima izazvanim pandemijom virusa COVID-19, Eko Toplane su nakon završetka sezone grijanja započele sa aktivnostima planiranim između dvije sezone, a koje podrazumijevaju redovan remont proizvodnih postrojenja, sanaciju dijela distributivne mreže i nabavku energenta.

Zbog vanredne situacije, sezona grijanja 2019/2020 produžena je i trajala je do 25. aprila, a proizvodna postrojenja bila su u stanju pogonske spremnosti do 15. maja.

Iz tog razloga, ovogodišnji remont i sanacija prolongirani su u odnosu na prethodne godine i umjesto prvog, započeli su 15. maja.   

"Uprkos problemima koje smo imali sa korona virusom, koje se odrazilo prvenstveno na smanjenje prihoda i na značajne gubitke, zbog smanjenih prihoda, Eko Toplane su krenule sa pripremama za narednu sezonu grijanja. Krenuli smo sa remontom naših proizvodnih postrojenja, odnosno redovnim remontom. Takođe, krenula je i sanacija najkritičnijih mjesta u distributivnoj mreži", izjavio je Aleksandar Marić, predsjednik Uprave Eko Toplana Banja Luka.

Prema planu, u cilju obezbjeđivanja bolje pouzdanosti isporuke toplotne energije korisnicma Eko Toplana, do početka naredne sezone grijanja biće popravljeni dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima, određenim na osnovu analize trenutnog stanja na distributivnoj mreži.

Pojedine trase biće sanirane, dok će pojedini dijelovi biti u potpunosti zamijenjeni.

Između ostalog, planirane su sanacije i zamjene dijelova vrelovoda i toplovoda na Bulevaru cara Dušana, Bulevaru vojvode Živojina Mišića i u ulicama Save Mrkalja, Marije Bursać, Braće Podgornika, Arsenija Čarnojevića, Solunska, Dragiše Vasića, Gundulićeva, Branka Radičevića.

Osim toga, aktivnosti između dvije sezone grijanja podrazumijevaju i građevinsku i mašinsku sanaciju vrelovodnih šahtova, kao i remont toplotnih podstanica. 

Eko toplane u skladu sa unaprijed utvrđenim planom, sopstvenim sredstvima aktivno nabavljaju drvni sortiment za sezonu 2020/2021 i do sada je obezbijeđeno preko 25% potrebnog energenta.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program