Organizacioni odbor

Utvrđen program obilježavanja 50. godišnjice zemljotresa

  • 03.09.2019. 14:45

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja, odlučeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora ovog događaja.

Prema odluci odbora, centralni događaji biće dvije izložbe, koje će organizovati Muzej Republike Srpske i Muzej savremene umjetnosti, u saradnji sa Arhivom Republike Srpske, Udruženjem arhivskih radnika i umjetnikom Dragoslavom Malinićem.

"Kako je plnirano, 24. oktobra u Muzeju Republike Srpske biće priređena izložba povodom 50. godišnjice zemljotresa, sa mnogobrojnim foto svjedočanstvima iz tog vremena. Tri dana kasnije, na dan kad je desio zemljotres, u Banskom dvoru biće priređena izložba "Zemljotres u Banjoj Luci 1969. – solidarnost, obnova i izgradnja". U okviru iste izložbe, banjalučki umjetnik Dragoslav Malinić na zdanju Muzeja savremene umjetnosti postaviće instalaciju, koja će na veoma intrigantan način podsjetiti na posljedice katastrofalnog zemljotresa, ali i proces obnove grada koji je uslijedio nakon ovog razaranja", izjavio je Milan Grubor, šef Organizacionog odbora.

Prema njegovim riječima, u okviru ovog obilježavanja, između ostalog, biće organizovan i stručni okrugli sto, koji će organizovati seizmološka služba Republičkog hidrometoeorloškog zavoda.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?