Banjaluka

Višković obezbijedio hranu i higijenu Dnevnom centru za djecu u riziku

  • Izvor: ATV
  • 04.05.2024. 10:57

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obezbijedio je, povodom vaskršnjih praznika, hranu i higijenu Dnevnom centru za djecu u riziku u Banjaluci, čiji je osnivač Udruženje "Nova generacija", koje radi na zaštiti i unapređenju prava djeteta.

Višković je donirao prehrambene i higijenske proizvode ovom centru kako bi korisnici usluga najveći hrišćanski praznik dočekali u što boljem raspoloženju. 

Ovo je četvrta godina kako premijer Višković donira neophodne namirnice ovom centru povodom Vaskrsa.

"Smatram da je postojanje ovakvog centra od izuzetne važnosti i spreman sam da pomognem kako bi što bolje funkcionisao i na najbolji mogući način pružao pomoć djeci. Zato želim i ove godine da obradujem njihove korisnike pred ovaj veliki praznik. Takođe, svim korisnicima i radnicima ovog centra koji slave Vaskrs želim da čestitam praznik uz tradicionalni pozdrav Hristos Vaskrse“, poručio je premijer Višković.

Višković: Borba svim diplomatskim sredstvima protiv rezolucije

Višković: Borba svim diplomatskim sredstvima protiv rezolucije

Dnevni centar postoji 13 godina, a kako je rekao Saša Risojević, direktor Udruženja "Nova generacija“, više od 1.000 djece je koristilo njihove usluge do sada. Pored maloljetnika, oni rade i sa mladim ljudima do 26. godine, koja dolaze kako bi polako izašli iz sistema socijalne zaštite.

"Već četvrtu godinu zaredom dobijamo donaciju hrane i higijene od strane premijera Radovana Viškovića i njegovog kabineta. Dnevni centar na godišnjem nivou koristi više od 100 djece, a usluge koje pružamo su ishrana i redovno održavanje higijene. Imamo četiri obroka dnevno, dva topla i dvije užine. Zbog toga je ova donacija veoma značajna i potrebna, jer se pokazuje da sve veći broj djece dolazi u dnevni centar. Pored toga djeca imaju priliku da razgovaraju sa psiholozima, da dobiju psiho-socijalnu pomoć. Ovdje funkcioniše i savjetovalište za djecu, koje na mjesečnom nivou koristi desetak djece, a imamo i besplatnu savjetodavnu liniju za djecu iz cijele Republike Srpske, odnosno 'plavi telefon'. Želim još jednom da se zahvalim premijeru što je i ove godine prepoznao potrebu da pomogne da bi djeca koja dolaze u naš centar imala kvalitetnu uslugu“, rekao je Risojević.

"Srpska finansijski stabilna; Ponosan sam na povećanje minimalca"


Višković čestitao Vaskrs

Višković čestitao Vaskrs


Pratite nas i putem Vibera