Banjaluka

Vodovod: Cisterna angažovana na dezinfekciji novoizgrađenog cjevovoda

  • Izvor: ATV
  • 24.06.2022. 19:18

Cisterna "Vodovoda" a.d. Banjaluka korišćena je za dezinfekciju novoizgrađenog cjevovoda u Ulici Branislava Nušića u Trnu.

"Svi potrošači koji su prema tehnički propisanim uslovima priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, a koja se vodom snabdijeva sa izvorišta u Novoseliji , tj. iz ʺFabrike vodeʺ, imaju redovno vodosnabdijevanje. Poremećaji u vodosnabdijevanju se javljanju na rubnim dijelovima grada koji se vodom snabdijevaju sa seoskih izvorišta. Uzroci navedenih poremećaja leže u smanjenom kapacitetu lokalnih izvorišta i iznimno povećanoj i često neracionalnoj potrošnji vode nastaloj usljed visokih temperatura. Na područja koja nemaju redovno vodosnabdijevanje Vodovod Banja Luka, zajedno sa Civilnom zaštitom, dovozi cisterne s vodom za piće. Danas je na poduzčje MZ Donja Kola odvezeno 6 cisterni Vodovoda i 12 cisterni Civilne zaštite, odnosno blizu 180 m3 vode isporučeno je stanovništvu Donjih Kola", stoji u saopštenju "Vodovod" a.d. Banjaluka.

Fotografija koja je objavljena na ATV-u, a gdje se vidi cisterna angažovana je za dezinfekciju.

"Nakon provedenih radova na dezinfekciji cisternu je neophodno isprati čistom vodom kako bi se mogla nakon toga koristiti u isporuci vode za piće. Višak vode koji je preostao nakon dezinfekcije novoizgrađenog cjevovoda iskorišten je u pranju kruga Sektora održavanje", stoji u saopštenju. 

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program