Ministar finansija i trezora

Amidžić: Veći priliv sredstava za Srpsku od indirektnih poreza

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2023. 20:44

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić kaže za ATV da je posao utvrđivanja privremenih koeficijenata za raspodjelu prihoda s jedinstvenog računa morao biti urađen, a da kojim slučajem nisu usvojili koeficijente do kraja godine Republika Srpska bi dobila manje nego što joj pripada po krajnjoj potrošnji.

On je poručio da mu je drago da je ministar finansija Federacije BiH Toni Kraljević imao dovoljno snage da politiku stavi na jednu stranu, a ekonomsku realnost na drugu.

Amidžić ističe da će se sastanci predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama nastaviti, jer je to važno za razmjenu mišljenja i utvrđivanje načina na koji će zaštititi interese Republike Srpske.

Govoreći o troškovima, ministar finansija i trezora ističe da BiH mora da ih koriguje, odnosno smanji u odnosu na ovu godinu.

"Za 2024. godinu nedostaje 37 miliona KM, ali ako ćemo se ponašati odgovorno to su mali iznosi koji se kroz štednju mogu namiriti".

Amidžić još jednom nije opravdao zahtjev ministra odbrane u SM Zukana Heleza koji se odnosi na izdvajanje za naoružavanje OS BiH, te smatra da Ministarstvo odbrane treba da ide u pravcu toga da bude servis građanima u slučaju elementarnih nepogoda i slično.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 11:30 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)