Analitičar

Anđelković: Protiv laži, Srbi se moraju boriti istinom

  • Izvor: SRNA
  • 18.04.2024. 12:58

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je priča o događajima u Srebrenici iz jula 1995. godine od starta instrumentalizovana i da su mnoge zemlje, poput Njemačke i Turske našle mogućnost da na tome profitiraju, ali da se Srbi protiv laži moraju boriti međunarodnim promovisanjem istine da tu nije bilo genocida.

"Njemačka ili Turska pričom o lažnom srebreničkom genocidu relativizuju svoje prave genocide - Holokaust kao nacistički, odnosno genocid nad Jermenima koji su sproveli Turci", rekao je Anđelković.

Prema njegovim riječima, oni koji su zaista počinili genocid pokušavaju da preusmjere pažnju sa sebe pričom da su Srbi počinili navodni genocid iako je jasno da to nije istina.

"Sada smo mi svi krivi, a štaviše priča se o našoj krivici, a mnogo više o njihovoj, jedina stvar je što je naša izmišljena na taj način kako je predstavljena, a njihova je realna", rekao je Anđelković.


Dodik: Nije bilo genocida u Srebrenici, definicija nije ispunjena ni u dijelovima

Dodik: Nije bilo genocida u Srebrenici, definicija nije ispunjena ni u dijelovima

On je ukazao da koliko god neprijatelji nastavili da rade protiv, Srbi moraju da nastave da brane svoje i činjenicu da u Srebrenici nije bio genocid.

"Naprosto to je istina i mi od nje ne smijemo da odustanemo, ni po koju cijenu", rekao je on.

Anđelković smatra da je, prosto vrijeme da kao narod postanemo mnogo aktivniji i da gdje god je to moguće pravimo izložbe o genocidu nad Srbima u Drugom svjetskom ratu, o Jasenovcu, o progonima sa kojim smo se suočili 90-tih godina prošlog vijeka.

"To su teme koje moramo da namećemo i, sa druge strane, da o onom što se desilo u Srebrenici organizujemo manifestacije i izložbe od dijelova Amerike gdje za to postoji mogućnost, Еvrope, Azije jer protiv laži se moramo boriti aktivnim zalaganjem za istinu, i to ne samo kod svoje kuće", jasan je Anđelković.

Prema njegovim riječima, Srbi moraju da idu u diplomatsku ofanzivu na način koji je razumljiv u svijetu.


Više od 40 zemalja u UN neće glasati za rezoluciju

Više od 40 zemalja u UN neće glasati za rezoluciju

"U SAD moramo da predstavimo pristalicama Trampa da je ovo prljava igra Bajdenove administracije, u Njemačkoj zagovornicima suverenističkih vrijednosti da oni koji nas optužuju zapravo optužuju Njemačku i generalno stvaraju atmosferu da je nacionalni sistem i nacionalne vrijednosti prevaziđene. U Aziji i Africi treba staviti akcenat da se radi o američkom imperijalizmu, znači da budemo aktivni u cijelom svijetu i prilagođeni ciljnim grupama kojim se obraćamo", istakao je Anđelković.

Anđelković je naglasio da kakav god bude ishod glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN za Srbe nema povlačenja.

"Oni koji su zakuvali sukobe na Balkanu i kršili međunarodno pravo moraju da predstave da je to neko drugi radio tako da će se Zapad držati trajno priče o srebreničkom `genocidu`, a na Srbima je da budu u stalnoj ofanzivi", ocijenio je Anđelković.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.