Regionalna stambena izgradnja

BiH odobren dodatni grant od 14,8 miliona evra

  • 06.06.2018. 16:52

Skupština donatora Regionalnog stambenog programa (RSP) danas je BiH odobrila dodatni grant od 14,8 miliona evra za sprovođenje šestog potprojekta državnog projekta stambenog zbrinjavanja.

Sjednici Skupštine donatora održanoj u Zagrebu prisustvovala je i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac koja je predstavila rezultate sprovođenja Regionalnog stambenog programa u BiH. 

Zahvaljujući ovoj odluci donatora, a što je direktan odgovor na opravdano povjerenje i ostvarene rezultate u BiH, biće realizovan do sada najveći potprojekat u okviru RSP-a u BiH, čija vrijednost sa domaćim učešćem dostiže 18,22 miliona evra. 

Tim sredstvima biće osigurano stambeno zbrinjavanje oko 2.000 najugroženijih raseljenih lica, izbjeglica i povratnika putem izgradnje i obnove 235 porodičnih kuća za povratak i 24 zgrade sa 380 stanova namijenjenih za stambeno zbrinjavanje po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Skupština donatora RSP-a odobrila je BiH i potrošnju ušteđenih sredstava za izgradnju još tri zgrade sa 40 stanova u Kaknju, Prnjavoru i Istočnom Sarajevu. 

Iz Fonda RSP do sada su BiH ukupno odobreni grantovi u iznosu od 63,5 miliona evra za sprovođenje šest potprojekata koji sa 15 odsto domaćeg učešća dostižu vrijednost od 74,5 miliona evra. 

Biće obnovljeno i izgrađeno više od 3.100 stambenih jedinica za više od 10.000 najugroženijih povratnika, izbjeglica i raseljenih lica,a projekat se sprovodi širom BiH. 

Do sada su uključene 83 lokalne zajednice sa kojima su potpisani sporazumi o saradnji, a planirano je uključivanje još oko 30 opština i gradova. Završetak projekta planiran je do kraja 2020. godine. 

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program