Lider HDZ-a

Čović: Apsolutno se zalažem za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH!

  • Izvor: ATV
  • 30.06.2023. 14:28

Apsolutno se zalažem za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, rekao je Dragan Čović, lider HDZ-a nakon sastanka partnera u vlasti na nivou BiH.

"Na tome radimo zadnjih 10 godina. Jedan od prioriteta, među 14, se kaže da treba donijeti zakon o Ustavnom sudu i riješiti pitanje stranaca u Ustavnom sudu. Nema EU sa strancima u institucijama BiH to je svima jasno. Kada i kako, moramo se dogovoriti između sebe i ja mislim da ovi partneri to mogu uraditi", rekao je Čović.

Čović je istakao da je sastanak bio zahtjevan i konstruktivan.

Dodik: Srpska se ne povlači, nećemo poštovati odluke Ustavnog suda

Dodik: Srpska se ne povlači, nećemo poštovati odluke Ustavnog suda

"Sagledali smo sve aspekte partnerstva. Uvjeren sam da je sastanak bio više nego koristan zbog cijele atmosfere koja se stvorila u BiH. Bez razgovora nema rješenja nijednog problema. Naše partnerstvo je još jako i može iznijeti sve izazove vezane za evropski put", kazao je Čović na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.