Održan sastanak

Čović-Peleg: Međunarodni sajam privrede u Mostaru prilika za jačanje veza

  • Izvor: SRNA
  • 14.02.2023. 22:29

Međunarodni sajam privrede u Mostaru, čiji je zemlja partner Izrael, biće velika prilika za upoznavanje privrednika sa ciljem što većeg ulaganja u budućnosti u BiH, konstatovali su večeras zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i nerezidentni izraelski ambasador za BiH Galit Peleg.

Sagovornici su istakli da će Mostar početkom maja, u vrijeme održavanja Međunarodnog sajma privrede, biti centar regije, od bilateralnih, političkih do privrednih susreta.

Čović i Pelegova, koji su se sastali u Privrednoj komori Izraela u Mostaru, saglasni su da je u vrijeme recesije, energetske krize i poremećaja na svjetskim tržištima, važno širiti privredne i ekonomske veze.

Čović je istakao da će se u narednom periodu zalagati za produbljivanje odnosa BiH sa svima zemljama prijateljima, posebno radi jačanja trgovinske razmjene, dolaska investitora, što donosi i nova radna mjesta.

Otvaranje Privredne komore Izraela ocijenjeno je kao veliki iskorak i podsticaj za privrednu saradnju, saopšteno je parlamenta BiH.

Tagovi: