Uputio dopis

Čović poručio Izetbegoviću da se suzdrži od jednostranih poteza

  • 24.06.2019. 13:21

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izrazio je iznenađenje načinom na koji je predsjedavajući ovog doma Bakir Izetbegović inicirao i uputio poziv za sazivanje hitne sjednice Doma naroda.

Čović u dopisu upućenom Izetbegoviću ističe da je u četvrtak, 20. juna, službeno informisan o zahtjevu predsjedavajućeg Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda o sazivanju hitne sjednice Doma, a dan kasnije primio je i Izetbegovićev poziv za održavanje hitne sjednice. 

"Kako tokom naše intenzivne komunikacije prethodnih dana nismo razgovarali, niti je spominjana mogućnost sazivanja ovog i ovakvog vida zasjedanja Doma naroda, iznenađen sam načinom na koji je iniciran i upućen. Uvažavajući naše dosadašnje razgovore, očigledno je da je nužno načiniti poslovničke i političke pretpostavke za održavanje sjednice Doma naroda, sa ovim ili nekim drugim dnevnim redom. Ako su ispunjene ove osnovne pretpostavke, moguće je očekivati i uspješnu realizaciju same sjednice", navodi se u Čovićevom dopisu. 

On je pozvao Izetbegovića "da se svi suzdrže od ovakvih i sličnih jednostranih poteza, koji ne vode dogovoru i saradnji, neophodnim za stabilizaciju prilika u BiH". 

Za danas je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda parlamenta BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)