Mostar

Čović sa Dokertijem: Ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključna za budućnost BiH

  • Izvor: SRNA
  • 26.09.2023. 12:47

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas u Mostaru ministru Ujedinjenog Kraljevstva za Еvropu i Sjevernu Ameriku Leu Dokertiju da su povjerenje, dijalog i ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključni za budući razvoj evropske BiH.

Čović je izrazio punu predanost ispunjavanju 14 ključnih prioriteta kako bi BiH napravila važan korak na evropskom putu.

On je rekao da su predstavnici hrvatskog naroda u BiH posebno posvećeni za unapređenje života, uz iskreno zalaganje za članstvo BiH u ЕU i NATO savezu, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Čović je upoznao britanskog ministra o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH na različitim nivoma vlasti, aktuelnim procesima, te napretku na evropskom putu i mogućnosti otvaranja procesa pregovora.


Šulić: Zelene destinacije velika razvojna šansa Srpske

Šulić: Zelene destinacije velika razvojna šansa Srpske

Velika Britanija šalje snažnu podršku miru, stabilnosti i napretku BiH, nastavlja podržavati sigurnost, integritet i projektne aktivnosti u BiH, rekao je Dokerti, te je naglasio da su nastavak reformskog procesa i stabilan politički dijalog osnova za pristupne pregovore s ЕU.

Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak dobre saradnje i bilateralne odnose ocijenili zadovoljavajućim.

Susretu je prisustvoavo ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rejli.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: