Instagram

Cvijanović: Izetbegović sa islamskim teroristima proslavljao progon Srba iz Vozuće

  • Izvor: ATV
  • 15.04.2024. 18:09

Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, podsjetila je na Instagram nalogu da je danas godišnjica tzv. Armije BiH, neprijateljske vojske koja je funkcionisala po principima opisanim u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića, u kojoj je rekao da "nema mira, ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija."

Cvijanovićeva je podijelila i fotografiju na kojoj se nalaze bivši predsjednik SDA Alija Izetbegović i general tzv Armije BiH Sakib Mahmuljin, koji je osuđen na 10 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

„Inače, ovdje je pomenuti autor, u svojstvu vrhovnog komandanta, u društvu osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina koji je nakon presude 'nestao' iz BiH, kao i brojnih islamskih terorista iz odreda Еl Mudžahid, predvođenih tadašnjim komandantom Abu Malijem. U ovom sastavu su se okupili kako bi proslavili to što su mudžahedini iz Afrike i Azije pobili i protjerali Srbe iz Vozuće, koji su tu živjeli vijekovima“, napisala je Cvijanovićeva na Instagramu.

Naposlijetku je zaključila da su to sve sami "borci za demokratsku i multietničku BiH", kako ih danas nazivaju u Sarajevu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program