Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanovićeva čestitala Pelegriniju pobjedu na predsjedničkim izborima

  • Izvor: SRNA
  • 07.04.2024. 10:50

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Peteru Pelegriniju pobjedu na predsjedničkim izborima u Slovačkoj i izrazila uvjerenje da će zemlju voditi odgovorno i mudro i doprinijeti daljoj izgradnji i sveukupnom napretku Slovačke Republike i njenih građana.

"Upućujem Vam srdačne čestitke povodom izborne pobjede i osvojenog predsjedničkog mandata, sa iskrenim željama za dalji prosperitet i blagostanje Vaše zemlje i prijateljskog naroda Slovačke", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost Slovačkoj za dosadašnju podršku BiH na njenom putu ka ЕU, kao i na svim naporima koji se ulažu u očuvanje regionalnog mira i stabilnosti, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Koristim ovu priliku da izrazim spremnost za unapređenje dosadašnjih odnosa, jačanje ekonomskih veza i saradnje u svim oblastima, na dobrobit naših građana i poželim uspjeh u daljem radu", navela je Cvijanovićeva.

Kandidat slovačke nacionalističke ljevice Peter Pelegrini pobijedio je na predsjedničkim izborima sa osvojenih 53,26 odsto glasova.

Pratite nas i putem Vibera