Sastanak u Banjaluci

Dodik i Cvijanović sa Vigemarkom o formiranju vlasti

  • 10.06.2019. 16:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark istakli su da je neophodno formirati kredibilnu i legitimnu vlast na svim nivoima u BiH.

Cvijanovićeva i Vigemark su na sastanku u Banjaluci ocijenili da je za nastavak procesa evropskih integracija od izuzetnog značaja sprovođenje mehanizma koordinacije koji omogućava saradnju različitih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o nastavku procesa evropskih integracija u svjetlu mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark danas su još jednom naglasili potrebu da što prije bude formiran Savjet ministara, kao i da taj proces ne smije biti uslovljen bilo kojim političkim temama.

Tokom današnjeg sastanka u Banjaluci, Dodik je zahvalio za korektnom odnosu EU prema BiH, a koji se, između ostalog, ogleda i u pozitivnom mišljenju Evropske komisije, saopšteno je iz Predsjedništva.

Dodik je ocijenio da je žarište krize u Federaciji BiH u kojoj nisu u stanju da sprovedu izborne rezultate i formiraju vlast, a što se odražava i na nivo BiH.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.