Predsjednik Srpske

Dodik: Imam otvorene prijetnje u FBiH

  • Izvor: Agencije
  • 16.02.2024. 14:11

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ima otvorene prijetnje u Federaciji BiH (FBiH), što se moglo i čuti i vidjeti.

"Odavno smo nesigurni i o tome dugo vremena vodimo računa kada odlazimo tamo", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je podsjetio da je, dok je bio član Predsjedništva BiH, imao dodatno obezbjeđenje iz Republike Srpske, što u FBiH čak i nisu znali.


Dodik: Imam otvorene prijetnje u FBiH

Dodik: Imam otvorene prijetnje u FBiH

Ustavnim poretkom definisano kome pripada imovina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da postoji ustavni poredak kojim je jasno definisano kome pripada imovina i da se Zakon o sukcesiji odnosi na podjelu imovine bivše Jugoslavije.

"To se, prije svega, odnosi na imovinu koja je bila mimo prostora bivše Jugoslavije. Riječ je o objektima ambasada, konzulata, diplomatskih predstavništava, odmarališta i svega ostalog", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je istakao da Amerikanci lažno tvrde da je ugovor o sukcesiji odredio kome pripada imovina.

"To nije moguće i nije tačno. Postoji ustavni poredak kojim je jasno utvrđeno kome pripada imovina. Oni misle da su siledžije koje mogu da nametnu sve, pa i ovo pitanje o čemu uporno govorimo", dodao je Dodik.

On je podsjetio da je više penzionera protjerano iz Federacije BiH, nego iz Srpske i sve što je formirano mimo Ustava biće vraćeno u nadležnost Srpske.

Pratite nas i putem Vibera