Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik organizovao svečani prijem u Istočnom Sarajevu

  • 20.11.2018. 14:48

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da se zalaže za stabilnost i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava, onako kako je napisan, a ne interpretiran.

Dodik je, na svečanom prijemu koji je priredio u Istočnom Sarajevu povodom stupanja na funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH, istakao da se zalaže i da se BiH odrekne usluga visokog predstavnika jer one nisu potrebne i da iz Ustavnog suda odu stranci koji su donosili odluke najčešće glasajući na štetu dva od tri konstitutivna naroda. 

 "Zalažem se za BiH koja može da bude stabilna i u kojoj će Republika Srpska biti vidljiva na njenom evropskom putu. Zalažem se za to da nam nijedno pravo stečeno i dobijeno Dejtonskim sporazumom ne bude uskraćeno i da nam se vrate prava koja su nam oteli", rekao je Dodik i dodao da ne želi da izigrava političara koji iz ovog ili onog razloga ne želi jasno da govori. 

Dodik je naveo da su Republici Srpskoj otete nadležnosti i da želi da se to vrati. 

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je dobio mandat od naroda i Republike Srpske da ih u naredne četiri godine predstavlja na najbolji mogući način, sa iskustvom koje ima kako bi odbranio nacionalne, vitalne i državne interese, u želji da u BiH izgradi moguću zajednicu naroda i entiteteta kako to predviđa Dejtonski sporazum. 

"I da se prestane sa eksperimentima koji su nas doveli u poziciju da je čitav ustavni sistem u BiH zaglavljen i nedorečenim koncepcijama koje su najčešće zaustavljale sve procese i dovodili nas u poziciju da to moramo da rješavamo na nekim drugim mjestima", rekao je Dodik. 

On je zahvalio svima koji su došli na prijem i poručio da današnji dan simbolizuje novi početak i za Republiku Srpsku i za stanje mira na ovim prostorima. 

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić predvodila je delegaciju Vlade koja je prisustvovala svečanom prijemu.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program