"Kantakuzina Katarina Branković"

Dodik poklonio knjige pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu

  • 12.11.2019. 15:24

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio je paket knjiga biblioteci Srpske pravoslavne opšte gimnazije "Kantakuzina Katarina Branković" u Zagrebu.

Umjesto Dodika, knjige je direktoru Gimnazije protojereju-stavroforu Slobodanu Laliću uručio ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.

"Sve poklonjene knjige objavljene su u izdavaštvu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva i Službenog glasnika Republike Srpske iz Banjaluke", rekao je Vranješ Srni.

Lalić je zahvalio Dodiku za donaciju i poželio mu mnogo uspjeha u daljem radu.

Srpska pravoslavna opšta gimnazija "Kantakuzina Katarina Branković" je moderna gimnazija sa savremenim nastavnim planom u skladu sa srednjoškolskim obrazovanjem propisanim u Hrvatskoj.

Gimnazija je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Srpske pravoslavne crkve.

Gimnazija baštini tradiciju srpske osnovne škole u Zagrebu čiji počeci datiraju još iz 1814. godine i koja je kroz 200 godina istorije doživjela različite transformacije, mijenjala imena, u jednom periodu bila ugašena, da bi bila obnovljena 2005. godine. 

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program