Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik sa delegacijom Bjelorusije: Intenzivirati saradnju

  • 10.10.2019. 17:10

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju Bjelorusije, koju predvodi ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti, Aleksandr Ponomarev.

Tom prilikom srpski član Predsjedništva BiH izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je započela realizacija svih segmenata koje su prilikom njegove posjete Bjelorusiji iz juna mjeseca dogovorili on i predsjednik Bjelorusije  Aleksandar Lukašenko.

Dodik i Ponomarev su se još jednom usaglasili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju u oblastima poljoprivrede i industrijske proizvodnje, kao i da je potrebno dodatno ojačati kulturnu i sportsku saradnju.

Ponomarev je takođe upoznao Dodika sa situacijom u Bjelorusiji i regionu, kao i sa okolnostima u vezi sa bjeloruskim posredovanjem u razgovorima između Ukrajine i Ruske Federacije.

Delegaciju Bjelorusije su, osim ambasadora Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti, činili i Aleksej Smirnov, savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Bjelorusije u Budimpešti, Dragoljub Švonja, direktor kompanije "Agropanonka", generalnog zastupnika preduzeća "Minsk traktor vorks", Pavel Dragun, direktor marketinga preduzeća "Bobrujskagrom" i Milorad Šmitran, direktor preduzeća "Rijekatank" i predstavnik kompanije "Belkomunmaš". Sastanku su prisustvovali i šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, predsjednik područne Privredne komore Banja Luka Goran Račić, kao i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske Goran Bursać.
 

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.