Predsjednik Srpske

Dodik: Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka

  • Izvor: ATV
  • 30.04.2024. 14:21

Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka niti će prihvatiti bilo kakve kvalifikacije koje dolaze od Njemačke.

Poručio je ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i naglasio da je jasno da politika Njemačke neprijateljska prema Srbima čemu najbolje svjedoči rezolucija o Srebrenici.

"Kakvu agendu i namjere ima Njemačka vidjeli smo po rezoluciji o Srebrenici, gdje je sve ovo vrijeme tajno pravila planove kako da se obračuna sa Srpskom i Srbima. Uvjerili smo se u ono što smo znali odranije - da je politika koju vodi aktuelna vlast Njemačke krajnje neprijateljska prema Srbima i da nemaju namjeru da se zaustave s tim", napisao je Dodik na svom Iks nalogu i dodao:

"(Izaslaniku njemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuelu) Saracinu bi bilo bolje da poruči njemačkom kancelaru da se bavi Njemačkom i problemima koje tamo ima i koje je sam stvorio, a da nas ovdje puste na miru. Kad god su se oni angažovali, Srbi su to osjetili na svojoj koži i stradali najviše. Sramota za cijeli svijet je to što su dopustili Njemačkoj da se na ovakav način obračunava sa Srbima".


Dodik: BiH je već mrtva, a uništili su je oni koji su nas silom i sastavili

Dodik: BiH je već mrtva, a uništili su je oni koji su nas silom i sastavili

Predsjednik Dodik je istakao da su oni uradili sve da zaustave njemačke firme da ovdje ulažu, ali da nisu ni u tome uspjeli.

"Svakodnevno nas bombarduju tekstovima o navodnom ratu, prijetnjama Srpske i drugim lažima da bi nas uništili i spriječili investitore da dolaze, a oni opet dolaze i ostaju, i to baš iz Njemačke. To zlo treba da zaustave njemački građani. To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu cijeloj Еvropi. Insistiranjem na ostanku nelegalnog (Kristijana) Šmita, za kojeg i sam Saracin kaže da ga ne priznaje dio međunarodne zajednice, izazvali su najveću krizu od postanka BiH", naglašava Dodik.

Ponavlja da su za tu krizu upravo glavni krivci Njemačka i Amerika, uz dobro poznati angažman Britanaca.


Amidžić: U Savjetu bezbjednosti nećemo iznositi našu istinu nego činjenice

Amidžić: U Savjetu bezbjednosti nećemo iznositi našu istinu nego činjenice

"Oni sve nas drže zarobljenim u njihovim borbama za dominaciju i uticaj na ovim prostorom, kako bi upravljali svim što imamo. Krenuli su od imovine i jasno rekli da je to cilj, a sada to realizuju kroz projekte poput rezolucije, kojima misle da će ukinuti Republiku Srpsku i samim tim olakšati upravljanje i resursima i imovinom", kaže Dodik i zaključuje:

"To se nikada neće desiti. Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka niti će prihvatiti bilo kakve kvalifikacije koje dolaze od Njemačke".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.