Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik upoznao ambasadore zemalja Kvinte o stavovima Srpske

  • 13.02.2020. 18:53

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upoznao je ambasadore zemalja Kvinte o stavovima zvaničnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Srpske, saznaje Srna.

Prema saznanjima Srne, ambasadori SAD, Velike Britanije, Francuske, NJemačke i Italije došli su na sastanak u zgradu Predsjedništva BiH na poziv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik im je prenio zaključke sa jučerašnjeg sastanka zvaničnika Republike Srpske, odnosno da predstavnici u zajedničkim institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, te da će ta odluka biti potvrđena na posebnoj sjednici parlamenta Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana u ponedjeljak, 17. februara.

On je pojasnio da je ovaj zaključak uslijedio nakon odluke Ustavnog suda BiH da je član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srpske kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Srpske u suprotnosti sa Ustavom BiH, odnosno da je Ustavni sud utvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program