Objavili dan ranije

Federalni mediji i prije ročišta znali da će Savčiću biti određen pritvor

  • Izvor: ATV
  • 11.08.2021. 19:03

Da će generalu Milomiru Savčiću biti određen pritvor znali su pojedini federalni mediji. Ništa tu ne bi bilo čudno da nisu znali i objavili, i prije nego što je donesena odluka Suda BiH - i to dan ranije.

"Ročište za određivanje pritvora Milomiru Savčiću zakazano je za ponedjeljak i velika je vjerovatnoća da predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, ukoliko se pojavi pred Sudom BiH, završi iza rešetaka", pisali su mediji.

Savčićev advokat Miodrag Stojanović na ročištu je rekao da je počela agresivna medijska hajka sa političkim namjerama u cjelokupnom predmetu protiv generala Savčića. Upozoravao je branilac i tada da se u BiH pravi opasna atmosfera. 

"Ovo je tekst koji nas dovodi u situaciju da kažemo, isto kao i nastavak teksta, a zašto nije uhapšen ranije, jer je bio potpisan nalog o njegovom hapšenju kada je došao u decembru ovdje da iznese svoje odbrane. I šta, ćutim, nemoj ništa govoriti branioče, jer si portparol onoga što govori Savčić, kaznićemo Savčića, mene još niste došli u tu situaciju", rekao je Miodrag Stojanović, advokat.

Inercijom, poslije navoda federalnih medija, atmosfera se prenijela na društvene mreže. Komentari, kao i obično, puni malicioznosti i to prema Republici Srpskoj i njenim građanima.

"Svaki funkcioner u RS ima veze sa genocidom ko kad je genocidni entitet. Hapsi stoku zločinačku. Koliko ovakvih zločinaca, nacista, Fašista sjedi u Skupštini RS i opštinskim funkcijama? I to oni opušteno tako sjede! To nema nigdje. Hapsi genocidaša. Trebalo je davno, za njih su samo kazamati. Četnik", glasili su neki od komentara.

Društvene mreže i federalni portali postali su legalno sredstvo za nacionalnu, vjersku netrpeljivost i govor mržnje koji se ne sankcioniše, pa čak ni brisanjem uvredljivih i vulgarnih poruka od samog administratora. Da je lov BH pravosuđa, samo, na Srbe počeo, u prilog ide i činjenica da ratni generali tzv. Armije BiH, sa slobode dolaze na ročišta, samo da bi ispozirali pred kamerama svojih obožavalaca, iako u ladicama stoje krvava svjedočenja srpskih žrtava.