Zamjenik ministra odbrane

Goganović: Nema razloga za zabrinutost zbog pojačanog prisustva ЕUFOR-a

  • Izvor: SRNA
  • 05.03.2024. 17:34

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je Srni da nema razloga za zabrinutost zbog pojačanog prisustva ЕUFOR-a narednih dana u BiH, jer je riječ o redovnim aktivnostima.

On je naveo da je ЕUFOR obavijestio građane o planiranoj mobilnosti u BiH koju će sprovesti u okviru redovne obuke, kako bi održao visok nivo spremnosti i efikasnosti.

"Netačne su pojedine konstrukcije da je riječ o vanrednim aktivnostima usljed povećanog stepena rizika bezbjednosti", naglasio je Goganović.

Narednih dana više vozila ЕUFOR-a na ulicama širom BiH

Narednih dana više vozila ЕUFOR-a na ulicama širom BiH

Goganović je istakao da je ЕUFOR pouzdan partner BiH u očuvanju mira i stabilnosti, te su njihova prisutnost i angažman od vitalnog značaja za očuvanje ukupne bezbjednosti.

"Građani nemaju razloga za zabrinutost, budući da sve aktivnosti koje ЕUFOR realizuje na terenu, radi na veoma profesionalan i nepristrasan način", dodao je Goganović.

Iz ЕUFOR-a je ranije saopštio da bi u narednim danima građani mogli primijetiti intenzivnije kretanje vozila ovih snaga na ulicama širom BiH, te da su te aktivnosti u vezi sa povratkom rumunskih rezervnih snaga iz BiH u Rumuniju. 

Pratite nas i putem Vibera