Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara

Goganović: Valas stupanjem na dužnost dobio izazovan zadatak

  • Izvor: SRNA
  • 08.05.2024. 14:27

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović je novom komandantu NATO Štaba Sarajevo Metjuu Valasu poželio dobrodošlicu i naglasio da je stupanjem na tu dužnost dobio izazovan zadatak i posao.

- Kako bismo doprinijeli miru i stabilnosti u BiH, regionu i Еvropi, ostajemo opredijeljeni jačanju saradnje sa NATO-om - istakao je Goganović.

Goganović je dosadašnjem komandantu NATO štaba Pameli Mekgaha zahvalio za objektivan i nepristrasan pristup, pomoć koju je pružila razvoju multietničkih Oružanih snaga, te na uvažavanju činjenice da ovo ministarstvo ima dva zamjenika iz različitih naroda što utiče na to da se pripadnici Oružanih snaga BiH osjećaju bolje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Goganović i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez primili su danas u nastupnu posjetu brigadnog generala Metjua Valasa i u oproštajnu posjetu dosadašnjeg komandanta NATO Štaba Sarajevo Pamelu Mekgaha.

Helez je Velasa upoznao o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga i saradnjom sa NATO Štabom Sarajevo, aktivnostima vezanim za Akcioni plan za članstvo, Programom reformi i brojnim drugim temama.

Mekgaha je zahvalila za izuzetnu saradnju i naglasila da su joj smjernice koje je dobila i stekla od menadžmenta Ministarstva odbrane donijele ogromno iskustvo koje će joj koristiti i u budućnosti.

General Valas zahvalio je za dobrodošlicu i istakao da je BiH mjesto gdje je počeo svoju mirovnu karijeru 1999. i 2000. godine.

Zvanična primopredaja dužnosti komandanta NATO Štaba Sarajevo biće upriličena u petak, 10. maja.

Pratite nas i putem Vibera