Zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima

Goganović: Zahvalnost za podršku odbrambenom sistemu BiH

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2023. 15:09

Zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izrazio je zahvalnost Slovačkoj za značajnu podršku koju daje odbrambenom sistemu BiH.

Goganović je tokom oproštajne posjete vojnog atašea Slovačke u BiH brigadira Milana Mindeka i novoimenovanog vojnog atašea pukovnika Milana Skruteka zahvalio ovoj zemlji i što je među prvim, kroz Inicijativu za izgradnju odbrambenih kapaciteta /DCB/, donirala finansijska sredstva namijenjena za poboljšanje kapaciteta Oružanih snaga BiH, te na značajnom doprinosu u održavanju bezbjednog i stabilnog okruženja, kroz angažman pripadnika Oružanih snaga Slovačke u okviru ЕUFOR-ove misije "Altea".

Oproštajno-nastupnoj posjeti prisustvovao je i zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Slaven Galić koji je zajedno sa Goganovićem zahvalio Mindeku na uspješnoj realizaciji bilateralne saradnje dvije zemlje i aktivnom učešću u radu Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH u proteklom periodu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Goganović i Galić su novoimenovanom vojnom atašeu Slovačke zaželjeli dobrodošlicu i mnogo uspjeha u budućoj profesionalnoj karijeri, te pozdravili aktivnosti na izradi godišnjeg plana bilateralne saradnje dvije zemlje za 2024. godinu.

Odlazeći vojni ataše Mindek zahvalio je za dosadašnju uspješnu saradnju dvije zemlje na polju odbrane, a pukovnik Skrutek izrazio je uvjerenje da će se planovi bilateralno-odbrambene saradnje dvije zemlje podići na još viši nivo, i na polju školovanja, kurseva i vojnih vježbi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program