ATV

Za neborbene helikoptere

Hasanović i Helez priznali da su izvršili nezakonit transfer novca

 • Izvor: ATV
 • 26.07.2023. 19:04

Nezakonit novac za neborbene helikoptere je vraćen. Međutim, odgovorni se tako neće izvući. Zamjenik ministra odbrane podnijeće krivične prijave protiv rukovodioca i službenika ministarstva odbrane, te finansija i trezora, zbog nezakonitog postupanja.

Aleksandar Goganović kaže da su ministar odbrane Zukan Helez i zamjenik ministra finansija Muhamed Hasanović na ovaj način priznali da su izvršili nezakonit transfer novčanih sredstava.

“Uprkos pritiscima i prijetnjama koje od juče dobijam, neću posustati i sigurno da ću pokrenuti i političku i krivičnu odgovornost prema njima. Ovo ne radim iz inata, već kao lekciju svim državnim službenicima da se moraju držati okvira zakona. Podsjetio bih sve službenike da su oni stub Ministarstva odbrane i da trebaju čak i nas rukovodioce da upozore ukoliko izlazimo iz okvira zakona", kaže zamjenik ministra odbrane u SM BiH Aleksandar Goganović.

Dodik: Stevandić je u pravu, njegov izbor kako će vaspitati djecu

Dodik: Stevandić je u pravu, njegov izbor kako će vaspitati djecu

Tražiće se odgovornost i ostalih koji su u ovome učestvovali. Ovaj slučaj, tvrdi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, ne predstavlja presedan, jer u institucijama BiH uvijek postoji tendencija da se nešto uradi "ispod radara".

"U pravilu institucije BiH svojim djelovanjem potvrđuju da su u funkciji interesa stranaca ili političkih struktura koje žele unitarizaciju BiH i uvijek pokušavaju da donesu odluke u suprotnosti sa interesima Republike Srpske. Da li političke strukture koje su nominovale ministre će sada tražiti smjenu tih ministara, jer je uviđen potpuno transparentno kršenje zakona ili ćemo to uraditi mi, ali u svakom smislu riječi mislim da će biti potpuno jasno da će se morati tražiti jedna vrsta odgovornosti", kaže ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac.

Dodik: Srpska ne odustaje od svoje politike, zakoni ostaju na snazi!

Dodik: Srpska ne odustaje od svoje politike, zakoni ostaju na snazi!

Kaže Košarac i da postoji potpuni nered kada je u pitanju budžetska rezerva, što je rekao i na sjednici Savjeta ministara. Podsjećamo, Ministarstvo finansija i trezora, bez nove odluke Savjeta ministara, doznačilo je 3,6 miliona KM iz tekuće budžetske rezerve Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara za potrebe nabavke neborbenih helikoptera. Iz Ministarstva finansija ni danas nisu odgovorili na naš upit. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Serija: Istine i laži (R) (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.