Mostar

HDZ očekuje najveći broj mandata u Gradskom vijeću

  • 20.12.2020. 21:48

Predstavnici HDZ-a BiH poručili su večeras da očekuju da će imati najveći broj mandata u Gradskom vijeću Mostara.

Na konferenicji za novinare su istakli da su zadovoljni odzivom birača.

Nosilac liste HDZ-a Mario Kordić zahvalio je građanima za uspješno obavljen izborni proces i izrazio nadu da će rezultati biti onakvi kakve i očekuju.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko izrazio je nadu da će se krenuti u implementaciju rezultata odmah nakon njihovih potvrđivanja.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da je odziv birača na redovnim biračkim mjestima bio 55 odsto, odnosno da je glasalo 52.865 birača.

Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su danas, prvi put poslije 12 godina.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.