Srđan Mazalica

"Helez postao sinonim za gluposti i budalaštine"

  • Izvor: SRNA
  • 02.05.2024. 15:10

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez postao je sinonim za gluposti i budalaštine, a da se za to dobijaju poeni samo onda bi bio koristan za BiH, ocijenio je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

"Ne samo da uvrede koje je uputio srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović treba da usmjeri prema sebi, već smo na korak do toga da za čovjeka koji laže i govori gluposti počnemo koristiti izraz "zukan", po najvećem šampionu u toj disciplini", rekao je Mazalica Srni.

Mazalica je naveo da bi Zukan, da se za svaku glupost i besmislicu dobijaju poeni na takmičenjima, tek i samo onda bio koristan Bosni i Hercegovini, jer bi redovno donosio zlatne medalje.

Košarac: Helezu zasmetalo što je Cvijanovićeva iznijela činjenice

Košarac: Helezu zasmetalo što je Cvijanovićeva iznijela činjenice

On je naveo da je Cvijanovićeva na sjednici Savjeta bezbjednosti UN iznosila samo i isključivo pravne i političke argumente, a da svaka tvrdnja ima uporište u dokazima, citatima, činjenicama.

"Upravo zato mi od takvih kao što je Helez ne možemo čuti argumente, već samo uvrede. Kao što je na desetine puta pokazao da nema ni trun kredibiliteta, da se postavlja pitanje da li Zukana uopšte komentarisati, ali nažalost i na sramotu ove zemlje, taj lažov je ministar odbrane i u stanju je da nam svima nanese štetu, što on redovno čini", rekao je Mazalica.

Da se vidi ko je on, kaže Mazalica, treba navesti samo neke Zukanove bisere, koga demantuju čak i institucije BiH, poput OBA-a, kad je govorio da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bijeg iz BiH i da se u Srpskoj nalaze kampovi za obuku paravojnih formacija.

"U junu 2023. je govorio kako ima plan B za obračun sa Republikom Srpskom, ukoliko to prethodno ne urade Kristijan Šmit i pravosuđe BiH. I sada to demantuje, kad ga Željka Cvijanović optužuje za ratnohuškačku retoriku. Izgleda kad Zukan naveče popije i nešto lupi, to ujutro zaboravi", ocijenio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, Helez je u junu 2022. zbog laganja pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zbog davanja lažnog iskaza, tako da se njegovo gubljenje dodira sa stvarnošću može pripisati prije bezobrazluku, nego zaboravu i alkoholu.

Mazalica je podsjetio da je Helez u oktobru 2014. osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora zbog kafanske tuče.

"Kao što vidimo, ministar nije u stanju ni da kontroliše svoj temperament i najprimitivnije nagone, a mi očekujemo da bude razložan, da govori argumentima, te da na argumente Željke Cvijanović da smislen odgovor, umjesto sirovog vrijeđanja", naglasio je Mazalica.

Drugim riječima, kaže Mazalica, ministar ne bi trebalo da bude jedan Zukan i govori neistine, gluposti i nanositi štetu sebi i drugima.

"Jer ako Helez nije budala, onda za takvog čovjeka treba smisliti novi naziv. Predlažem da to bude upravo: zukan", zaključio je Mazalica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?