Hrvatski narodni sabor

HNS: Dijalogom i kompromisom do uspostavljanja vlasti

  • 20.11.2019. 21:46

Hrvatski narodni sabor BiH pozdravio je odluku Predsjedništva BiH o uspostavljanju vlasti i nastavak rada na evroatlantskom putu BiH.

Iz HNS-a navode da su, kao krovna organizacija Hrvata u BiH, politikom dijaloga i saradnje intenzivno radili na rješavanju prepreka u uspostavljanju vlasti.

"Implementacija izbornih rezultata, provođenje reformskih procesa i nastavak evroatlantskih integracija postojani su i dostižni ciljevi, koji se kontinuirano moraju zasnivati na uvažavanju ravnopravnosti konstitutivnih naroda, legitimnog predstavljanja, demokratskih procesa i jedne, usaglašene i zajedničke budućnosti države BiH", saopšteno je iz Kancelarije za informisanje HNS-a.

U budućem radu, HNS BiH će, kako se navodi, nastaviti da se zalaže za napredak ka članstvu u EU i Sjeveroatlantskom savezu.

Predsjedništvo BiH imenovalo je juče Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te donijelo odluku da se u u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

"Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara", stoji u saopštenju Predsjedništva BiH.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.