VSTS BiH

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

  • 19.12.2019. 17:45

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH danas je imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH koji će na dužnost stupiti 1. januara.

Milenko Milekić imenovan je za predsjednika Osnovnog suda u Banjaluci, Naida Hubijer za predsjednika Osnovnog suda u Foči i Zina Halilović za predsjednika Osnovnog suda u Modriči, saopšteno je iz VSTS-a BiH.

Na poziciju glavnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta imenovan je Zekerija Mujkanović.

Drugog dana sjednice u Sarajevu VSTS je danas imenovao Snježanu Čolaković za predsjednika Kantonalnog suda u Zenici, Envera Kukića za predsjednika Opštinskog suda u Banovićima, Aniku Kešelj za tužioca Federalnog tužilaštva i Jasminu Vukalić za sudiju Opštinskog suda u Cazinu.

U donošenju odluke VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, iskustvo na rukovodećim poslovima, kao i nepristrasnost, savjesnost, marljivost, odlučnost i odgovornost, te odnos sa kolegama, ponašanje van posla.

Pri imenovanju VSTS BiH primjenjuje ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.
 

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program