Dejtonski sporazum ključan za povjerenje naroda u BiH

Ivancov: Rusija želi poboljšanje odnosa sa BiH

  • 08.02.2019. 09:50

Ambasador Rudije u BiH Petar Ivancov istakao je da je Moskva privržena poboljšanju i produbljivanju cijelog spektra bilaternih odnosa sa BiH, kako političkih, tako i kulturnih, humanitarnih i obrazovnih.

"Iskustvo postkriznog regulisanja nedvosmisleno potvrđuje da stabilizacija može biti efikasna samo pod uslovom da sve angažovane strane teže konstruktivnom radu, definisanju i realizaciji zajedničkih interesa", naveo je Ivancov u kolumni koju je danas objavio "Glas Srpske". 

Ivancov napominje da filozofija partnerstva, utemeljena u Dejtonskom mirovnom sporazumu kao jedini put za savladavanje međunacionalnih i međuvjerskih neslaganja i konsolidaciju društva, jeste ključan uslov za obnavljanje povjerenja među narodima koji žive u BiH. 

On ukazuje da Rusija teži dijalogu, ali i traži razumijevanje svog stava. 

"Naša zemlja ne nameće svoje vrijednosti, niti drži predavanja, ona ne vrši pritisak na suverene države, niti `istiskuje` iz njih neophodne političke odluke u svoju korist, nego gradi poštenu razmjenu mišljenja na uzajamno korisnom temelju", naveo je Ivancov.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.