Izborna kampanja u BiH počinje 16. oktobra

  • 30.09.2020. 16:33

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) saopštila je da će izborna kampanja za lokalne izbore u BiH zvanično početi 16. oktobra i trajati 30 dana, uz podsjećanje na obavezu poštivanja odrebi Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja do dana održavanja lokalnih izbora 15. novembra.

Iz RAK-a preciziraju da se obaveza pokrivanja izbornih aktivnosti tokom izbora odnosi na sve pružaoce audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH.

U skladu s tim, neposredno obraćanje političkih subjekata, kao i emitovanje plaćenog političkog oglašavanja počinje u periodu od 30 dana prije dana izbora, odnosno 16. oktobra.

Pružaoci audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija obavezni su dostaviti RAK-u raspored planiranih izbornih programa najkasnije sedam dana prije početka izborne kampanje, kao i važeće cjenovnike marketinških usluga najkasnije 15 dana prije početka izborne kampanje.

Izborna ćutnja počeće 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 14. novembra u 7.00 časova i traje do njihovog zatvaranja.

RAK je pozvao sve televizijske stanice da praćenje izborne kampanje, odnosno izborne programe, u najvećoj mogućoj mjeri učine pristupačnim osobama sa oštećenjem sluha, kao i slijepim i slabovidnim osobama.

U programima poput izbornih hronika i političkih debata, te neposrednom obraćanju političkih subjekata, preporučuje se osigurati tumačenje na znakovni jezik ili titlovanje.

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program