Predsjedavajući Doma naroda PS BiH

Izetbegović: Prekršio bih Poslovnik da nisam sazvao sjednicu

  • 24.06.2019. 18:38

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović tvrdi da je današnju hitnu sjednicu ovog doma sazvao na inicijativu pet bošnjačkih delegata i da bi prekršio Poslovnik ovog doma da to nije uradio.

On je konstatovao da je BiH zbog neodržavanja današnje sjednice propustila rok koji joj je dat za imenovanje delegacije u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope. 

Izetbegović je podsjetio da su sjednici prisustvovala petorica bošnjačkih delegata, ali da nije došao niti jedan delegat iz Kluba Srba i samo jedan /Zlatko Miletić, DF/ iz Kluba Hrvata. 

On je ponovio da je od zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Nikole Špirića dobio pismo o kojem je navodi da je sjednica sazvana protivno Poslovniku, kao i akt Dragana Čovića, takođe zamjenika predsjedavajućeg Doma, koji tvrdi da je sjednica jednostrano sazvana. 

"Prekršio bih Poslovnik da nisam ispunio uslove iz člana 58 Poslovnika koji me obavezuje da u roku od tri dana po pismu delegata za saziv sjednice to ne uradim", dodao je Izetbegović. 

Rok za imenovanje delegacije za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope ističe sutra u 10.00 časova, nakon čega će BiH biti jedina članica bez svojih predstavnika u ovom tijelu. 

Na dnevnom redu prve hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH bili su imenovanje članova Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, za šta rok ističe danas, te izbor članova stalnih komisija Doma naroda - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije. 

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)