Poslanik u Predstavničkom domu PS BiH

Kojić za ATV: Ključna poruka - zaštita ustavnog poretka Republike Srpske

  • Izvor: ATV
  • 09.03.2024. 21:01

Ono što je najvažnije da smo uspjeli kroz radne grupe koje su radili ispred SNSD-a, Trojke i HDZ-a da usaglasimo tekst Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH, rekao je gostujući u Centralnim vijestima ATV-a Milorad Kojić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"Dakle, to je suština. Nismo dozvolili, u odnosu na prvobitna riješenja koja su nudili predstavnici iz Federacije, prije svega bošnjački političari, da taj zakon ne samo kroz naslov nego i kroz kompletan svoj sadržaj tretira i institucije Republike Srpske ili FBiH", rekao je Kojić.

Kojić ističe da nije dozvoljeno da se nijednog momenta ni trenutka izvrši prenos nadležnosti i da se gase entitetske komisije koje odlučuju o sukobu interesa.

Suština je, kaže Kojić, da će biti formirana komisija koja će isključivo tretirati funkcionere u institucijama na nivou BiH.

Kojić dodaje da izjave koje su juče dolazile od strane opozicije su postale tragikomične i da opozicija uporno pokušava da kažu kako je izvršen prenos nadležnosti.

"Nije izvršen nikakav prenos nadležnosti, mi smo imali i ranije Zakon o sprečavanju sukoba interesa, u ovom trenutku smo ispunili jedan od uslova ЕU sa ključnom porukom, a to je zaštita ustavnog poretka Republike Srpske", zaključuje Kojić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: