Koordinaciono tijelo

Košarac: Borba protiv odlagališta ostaje u fokusu nadležnih institucija

  • Izvor: SRNA
  • 20.02.2024. 15:27

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da borba protiv odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori ostaje u fokusu svih nadležnih institucija i da je danas na sastanku Koordinacionog tijela sa predsjedavajućim Pravnog i Еkspertskog tima razgovarano o budućim aktivnostima i načinu rada tih tijela u borbi protiv namjera Hrvatske.

Košarac je naveo da su na sastanku, između ostalog, dogovoreni detalji u vezi sa postupkom izbora međunarodne pravne kancelarije, u saradnji sa Pravobranilaštvom BiH, a na osnovu zaključaka Savjeta ministara.

"Maksimalno smo posvećeni rješavanju ovog problema u korist naših građana", napisao je Košarac na "Instagramu".


Može da ugrozi zdravlje: Mnogi prave ovu grešku kada peku pljeskavicu

Može da ugrozi zdravlje: Mnogi prave ovu grešku kada peku pljeskavicu

On je zahvalio ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojanu Vipotniku i ministru životne sredine i turizma Federacije BiH Nasih Pozder za angažovanje, te predstavnicima svih nadležnih institucija i nevladinih organizacija za doprinos.

Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane "Krško", kao i postojeći instucionalni otpad, skladišti na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.

Pratite nas i putem Vibera