Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Kvazidiplomata Marfi nema pravo da se miješa u unutrašnja pitanja

  • Izvor: ATV
  • 30.03.2024. 10:57

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi kvazidipolomata koji je sve svoje napore uložio u uništavanje dogovora u BiH i opstruiše svaki mogući napredak ka ЕU, a uz čiju podršku i nelegitimni stranac vrši nasilje nad pravnim sistemom i zdravim razumom.

Košarac ističe da Marfijeva drskost i bezobrazluk zaista nemaju granicu.

"Zaslijepljen mržnjom prema Srpskoj i srpskom narodu, taj kvazidiplomata na dnevnoj osnovi servira salve izmišljotina i neistina o predsjedniku Dodiku i institucijama Srpske. To je patološko stanje, kojem je neophodna adekvatna medicinska pomoć", naveo je Košarac.

Košarac je upitao otkud Marfiju pravo da se miješa u unutrašnja pitanja u BiH.

"Ko mu je dao mandat za to i sa kojim pravom on vrijeđa i ponižava institucije Srpske, njeno rukovodstvo i predsjednika Dodika? To nije diplomatsko ponašanje, već manir lokalnog đilkoša sa uličnim vokabularom", naveo je Košarac na Instagramu.

Košarac je ocijenio da je to što Marfi drži slovo o demokratiji - licemjerstvo i paradoks.

"Marfi je sve svoje napore uložio u uništavanje dogovora narodnom voljom izabranih predstavnika. On opstruiše svaki mogući napredak ka ЕU i uz čiju podršku nelegitimni stranac vrši nasilje nad pravnim sistemom i zdravim razumom", izjavio je Košarac.

On je napomenuo da je riječ o dvojcu koji uvodi kolonijalnu upravu u ovoj zemlji, te ukazao da se kao takvi drznu da govore o demokratiji.

"Kako vas više nije sramota! Zar stvarno mislite da smo slijepi, nijemi, da nemamo zrno soli u glavi i ne možemo shvatiti vaše zle namjere?! Zar stvarno mislite da nas možete vrijeđati i ponižavati?", upitao je Košarac.

On je, navodeći da Marfi i Šmit tvrde da su prijatelji građanima ove zemlje, poželio da Bog sačuva od takvih prijatelja.

"Jedini prijateljski čin jeste da odmah odu iz BiH, u jednom pravcu i zauvijek", poručio je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: