Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a

Košarac: SDS i PDP nisu ništa naučili iz katastrofalnog izbornog poraza

  • 08.10.2019. 11:29

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da "zvaničnici SDS-a i PDP-a ništa nisu naučili iz katastrofalnog poraza kojeg su prije godinu dana, radi podaničke politike i politike suprotne interesima Republike Srpske i srpskog naroda, doživjeli na opštim izborima u BiH".

"Umjesto da isprave greške, da mijenjaju politički kurs i okrenu se Republici Srpskoj i njenim institucijama, zvaničnici SDS-a i PDP-a i dalje sjede u ministarskim foteljama u Savjetu ministara i daju legitimitet ucjenjivačkoj politici Bakira Izetbegovića i SDA", ocijenio je Košarac u izjavi za Srnu.

Komentarišući jučerašnje izjave zvaničnika SDS-a i PDP-a povodom godinu dana bezvlašća u zajedničkim institucijama BiH, Košarac je posebno upozorio na, kako je rekao, podmetanja i podvale u vezi sa regularnošću izbora.

"O izbornim prevarama, manipulacijama i prijetnjama govore zvaničnici PDP-a, stranke koja je na izborima za parlament BiH dobila 180 hiljada glasova manje od SNSD-a. To govore i u SDS-u, stranci koja je za isti nivo izbora dobila 100 hiljada glasova manje od SNSD-a. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dobio je skoro 370 hiljada glasova, što je najviše u istoriji izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH", podsjetio je Košarac.

On je rekao da bi zato u SDS-u i PDP-u trebalo da prestanu sa ovim podvalama, čiji je cilj da, ako ikako mogu, potkopaju legalitet i legitimitet SNSD-a da, zajedno sa koalicionim partnerima iz Republike Srpske, predstavlja Srbe u zajedničkim institucijama BiH.

Košarac je dodao da je posebno loše to što zvaničnici SDS-a i PDP-a u istu ravan stavljaju SDA i SNSD kad je riječ o krivici za neuspostavljanje vlasti na nivou BiH.

"Politički je bezobrazluk bez presedana izjednačavanje SDA, koja krši Ustav i zakone BiH, koja uspostavljanje vlasti uslovljava zahtjevima koje niko u Republici Srpskoj ne može i neće prihvatiti i koja umjesto srpskog naroda hoće da bira podobne i poslušne predstavnike Srba u zajedničkim organima BiH, sa SNSD-om, koji ničim ne uslovljava formiranje vlasti u Sarajevu i koji traži da Republika Srpska u zajedničkim institucijama bude predstavljena u skladu sa izbornom voljom srpskog naroda", zaključio je Košarac.

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.