"Argumentovano i utemeljeno isključivo na činjenicama"

Kovačević: Izlaganje Cvijanović u UN primjer odgovornog državničkog ponašanja

  • 01.05.2024. 14:17

Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da je izlaganje člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željke Cvijanović na sjednici Savjeta bezbjednosti UN sasvim sigurno učinilo ponosnim svakog čovjeka Republike Srpske.

"Činjenica da je Cvijanović, iako je njeno izlaganje bilo potpuno argumentovano i utemeljeno isključivo na činjenicama, otvoreno naglasila da govori u svoje ime jer nema saglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH, pravi je primjer poštovanja Ustava BiH i odgovornog državničkog ponašanja kakvo /Denis/ Bećirović, /Еlmedin/ Konaković ili /Zlatko/ Lagumdžija nikada nisu pokazali.

U isto vrijeme dok je Lagumdžija imao smjelosti čak i da besramno kritikuje srpskog člana Predsjedništva, bez čije saglasnosti inače ne bi smio ni da se obrati na pomenutoj sjednici. Niti bilo gdje drugo. Naravno, u slučaju kada bi poštovao Ustav BiH i samu BiH, u koju se inače, kao i njegovi nalogodavci, kune i zaklinje", objavio je Kovačević na društvenoj mreži "Iks".

On je naveo da laži i manipulacije Kristijana Šmita, koji je i nekakvom zastavom i pločicom sa imenom pokušao dokazati da je nešto što svi znamo da nije, nisu dostojne ni komentara.

"Ono što na kraju prevladava kao ključni utisak sa sinoćnje sjednice jeste da je trenutno Republika Srpska jedina spremna poštovati i štititi Ustav BiH i ustavnu BiH. Drugi su, samo da bi nanijeli štetu Srbima i Srpskoj, spremni na sve, pa i na gaženje BiH. Neka pripaze, mogli bi i uspjeti", poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program