Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda BiH

Kovačević: Širiće se spisak onih koji su slomili zube o Srpsku i Dodika

  • Izvor: ATV
  • 29.04.2024. 12:02

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da ostalo neprimijećeno da je poslanik partije Naša stranka Predrag Kojović, govoreći o tome da treba prekinuti dijalog predstavnika vlasti u BiH, jer će, kako on kaže, doći do intervencije međunarodne zajednice, između ostalog, u tom kontekstu rekao i da očekuje odluke domaćeg sudstva koje će odrediti ko će učestvovati u vođenju BiH.

"Iz ovoga je potpuno jasno da su strani nalogodavci sramnog političkog procesa protiv (Milorada) Dodika i (Miloša) Lukića, već obavijestili Kojovića i Trojku i o nalogu za konačnu presudu, a koja bi, prema Kojovićevim riječima, Dodika očigledno trebala eliminisati iz procesa donošenja odluka u BiH", naglasio je Kovačević.

On je konstatovao da je ovim samo potvrđeno ono što mi iz Republike Srpske govorimo od prvog dana - da je jedini cilj ovog neustavnog, antidejtonskog i sramnog političkog procesa isključivo eliminacija Milorada Dodika iz političkog života BiH.

Košarac: Ako FBiH ne želi dogovor sa Srpskom, šta drugo preostaje nego mirno razdruživanje

Košarac: Ako FBiH ne želi dogovor sa Srpskom, šta drugo preostaje nego mirno razdruživanje

Međutim, naglasio je Kovačević, ono što je još bitnije, jeste i da je naš odgovor ostao nepromijenjen - predsjednika Republike Srpske će birati ili smjenjivati isključivo građani Republike Srpske!

"U ovom trenutku je možda mnogo toga neizvjesno, ali je zato sasvim izvjesno da će se uskoro širiti spisak onih koji su polomili zube o Republiku Srpsku i Milorada Dodika", objavio je Kovačević na društvenoj mreži Iks. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.