Banjaluka

Kožul: Slučaj Zildžića dokaz da je OBA bila privatizovana

  • Izvor: SRNA
  • 21.09.2023. 18:25

Član Zajedničke parlamentarne komisije nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Predrag Kožul rekao je da je slučaj poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salka Zildžića kod koga je nađena iskaznica OBA ozbiljan bezbjednosni i politički problem o kome se mora raspravljati.

Kožul je rekao da je član Komisije Sabina Ćudić zatražila da hitno bude održan sastanak Komisije i da vjeruje da će se to desiti vrlo brzo.

"Ima puno razloga da se održi sastanak Komisije, ne samo radi ovoga što se odnosi na Zildžića, a ovaj slučaj je samo eklatantan primjer činjenice koja je poznata da je OBA u proteklih sedam-osam godina bila privatizovana i pod nadzorom jedne političke stranke", izjavio je Kožul novinarima.


Volodimir Zelenski ostao bez šanse u američkom Kongresu

Volodimir Zelenski ostao bez šanse u američkom Kongresu

On je naveo da je slučaj Zildžića samo jedan u nizu i da je to ozbiljan i bezbjednosni i politički problem o kome se mora raspravljati.

"To kao problem postoji i samo malo po malo izlazi na svjetlo dana", dodao je Kožul.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.