Profesor ustavnog prava

Marković: Rezolucija o Srebrenici - pokušaj Zapada da uredi unutrašnje prilike u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 16.04.2024. 10:31

Rezolucija o Srebrenici čije usvajanje se priprema u Generalnoj skupštini UN ima za cilj da podrži napore određenog broja moćnih država da urede unutrašnje prilike u BiH u skladu sa svojim interesima, ocijenio je za Srnu profesor ustavnog prava Goran Marković.

Marković je naglasio da je ova rezolucija nepotrebna, zbog toga što su o događajima u Srebrenici jula 1995. godine toliko puta saopšteni potpuno suprotni stavovi, i to ne samo u BiH, nego i na međunarodnom planu.

"Objektivno, ona će samo dodatno raspiriti nepovjerenje u BiH i odmoći će sređivanju prilika u zemlji. U tom smislu, ona je štetna", istakao je Marković.


Najveći svjetski stručnjak: Srebrenica nije genocid

Najveći svjetski stručnjak: Srebrenica nije genocid

Prema njegovim riječima, normalan pristup bi bio da se svi ratni događaji, uključujući i one u Srebrenici ispitaju i predstave javnosti svestrano i objektivno.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništva BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Prije devet godina Rusija je uložila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok