Poslanik SDS-a u PD PS BiH

Mektić: Neću poštovati odluku zvaničnika Srpske

  • 13.02.2020. 14:14

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić rekao je da neće poštovati odluku najviših zvaničnika Republike Srpske da njeni predstavnici u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Mektić je rekao da će nastaviti da radi i da glasa u parlamentu BiH, te da u vezi sa svojim stavom nije komunicirao ni sa kim iz stranke.

Prema njegovom mišljenju, problem izazvan odlukom Ustavnog suda BiH u vezi sa knjiženjem poljoprivrednog zemljišta u Republici Srpskoj mogao je biti riješen da je ovo zemljište restitucijom bilo vraćeno nekadašnjim vlasnicima.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je juče da su najviši zvaničnici Srpske jednoglasno zaključili da predstavnici Srpske u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?