Predsjednik Skupštine Brčko distrikta

Milić: Brčko nije i neće biti neuralgična tačka

  • Izvor: SRNA
  • 01.03.2024. 08:51

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić apelovao je na maksimalnu suzdržanost, povodom najavljenog defilea vozila kroz Brčko povodom 1. marta, koji se u Federaciji BiH obilježava kao "dan nezavisnosti".

"Brčko distrikt je multietnička sredina u kojoj svako ima pravo da obilježava ono što misli da treba, ali na način koji neće provocirati druge. Nadam se da je to motiv najavljenog defilea u Brčkom“, rekao je Milić za Srnu.

On je istakao da je ovim povodom u stalnoj komunikaciji sa Policijom distrikta na kojoj je i najveći teret, kao i u svim sličnim situacijama.

"Tenzije u distriktu mogu koristiti samo onima koji žele da ovaj grad bude neuralgična tačka s ciljem stacioniranja dodatnih trupa ЕUFORA ili drugih snaga. Isti priželjkuju zabranu defilea da bi sutra zabranili 9. januar. Zato, trebamo učiniti sve da Brčko ostane grad tolerancije i međusobnog uvažavanja", rekao je Milić.

Višković: Ne izazivati nikakve tenzije u distriktu Brčko

Višković: Ne izazivati nikakve tenzije u distriktu Brčko

On je dodao da je uvjeren da će svi, a naročito Policija distrikta, ukoliko do defilea dođe, biti na visini zadatka.

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je ranije Srni da je Policija zaprimila obavještenje o održavanju mirnog okupljanja - auto-defilea povodom obilježavanja 1. marta u organizaciji Bosanske narodne stranke - Sanina Muse i da je preduzela sve mjere radi prikupljanja informacija značajnih za njegovo bezbjedno održavanje.

Pisić je istakao da Policija Brčkog preduzima sve potrebne mjere i radnje u saradnji sa policijskim agencijama iz BiH, Agencijom za istrage i zaštitu BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalnom upravom policije sa nadležnim kantonalnim MUP-ovima i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Takođe, događaj procjenjujemo i u saradnji sa svim relevantnim međunarodnim faktorima u sektoru bezbjednosti u BiH", naveo je Pisić.

"Krvava svadba" - dokaz mržnje prema Srbima

On je istakao da procjena bezbjednog održavanja ovog događaja podrazumijeva sagledavanje svih faktora koji bi mogli uticati na usložnjavanje bezbjednosne situacije i u vezi s tim se planiraju adekvatne mjere i radnje.

Pisić je istakao da je Policija distrikta 21. februara zaprimila obavještenje o održavanju auto-defile i u skladu sa Zakonom o mirnom okupljanju odmah preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju prikupljanja svih relevantnih informacija značajnih za bezbjedno održavanje prijavljenog događaja.

Bivši pripadnik odreda "Еl mudžahedin" Sanin Musa pozvao je na "Fejsbuku" ljude da danas učestvuju u defileu automobilima sa ratnim zastavama povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao "dan nezavisnosti BiH".

On najavio da je u 13.00 časova predviđen polazak defilea ulicama Brčkog, gdje je u planu da dođu ljudi iz mnogih gradova FBiH, zato što smatra da je Brčko u "trenutnoj geopolitičkoj situaciji najvažnija tačka u BiH".  

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.