Ambasada SAD-a u BiH

Morin Kormak naslijediće Erik Nelson

  • 27.07.2018. 16:49

Američka administracija zatražila je od BiH agreman za novog ambasadora Erika Nelsona koji će naslijediti Morin Kormak na dužnosti ambasadora SAD-a u BiH, saznaje Večernji list od izvora bliskih Stejt Departmentu.

Erik Nelson, službenik Više službe za inostrane poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršne kancelarije Izvršnog sekretarijata 2. juna 2015. godine.

Nelson je prethodno obavljao dužnost direktora Kancelarije diplomatije u Odjeljenju za upravljanje izvorima informisanja, zamjenika šefa misije u Kostariki, te generalnog konzula u Minhenu. Od kada se pridružio Službi za inostrane poslove 1990. godine, takođe je obavljao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Vašingtonu, u Odjeljenju za administraciju.

Godine 2014. Fidskup magazin ga je proglasio jednim od četrnaest lidera - vizionara u polju federalne informacione tehnologije, navodi se u bh. izdanju Večernjeg lista.

Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dobrovoljac u mirovnim snagama u Liberiji.

Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a.

Diplomirao je hemijski inženjering na Univerzitetu Rajs, te magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu Teksas u Austinu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program