Vlada Federacije BiH

Naređeno uvođenje restriktivnijih mjera: Usvojene naredbe i preporuke Kriznog štaba FBiH

  • 11.03.2021. 15:16

Vlada Federacije BiH (FBiH) usvojila je predložene naredbe i preporuke Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva, kojima je kantonalnim vladama i štabovima naređeno uvođenje restriktivnijih mjera u skladu sa procjenom epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini.

Naredbe i preporuke Kriznog štaba donose se s rokom važenja od 14 dana računajući od sutra, saopšteno je iz federalne Vlade.

Na današnjoj sjednici usvojena je informacija o epidemiološkoj situaciji u FBiH na dan 8. marta.

Vlada će obavijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji i mjerama donesenim danas s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

Na nivou FBiH sedmodnevna incidenca iznosi 151 slučaj na 100.000 stanovnika, a najveća je u Sarajevskom kantonu - 474,2, Hercegovačko-neretvanskom 176,06 i Bosansko-podrinjskom 130,2, navodi se u saopštenju.

Do 8. marta Federalnom zavodu za javno zdravstvo prijavljeno je 2.819 smrtnih slučajeva povezanih s virusom korona. 

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.